Bubble Rice Coklat - Perasa / pewarna jenama star. Perasa / pewarna jenama star Sediakan acuan untuk coklat bar tersebut. Price from rm 2.90 ~ rm 8.90 myr : Letak acuan ke dalam chiller seketika. Double boil coklat sehingga cair dan masukkan minyak.
Potong coklat kepada kepingan yang nipis (penting!). Setelah coklat tersebut cair, ketepikan dan tuangkan minyak ke dalam coklat. Letak acuan ke dalam chiller seketika. Gabungan rasa rangup bubble rice dan manis coklat yang banyak boleh buat orang tak berhenti makan choco jar! Potong coklat menjadi beberapa bahagian potongan kecil kemudian masukan coklat yang sudah dipotong tadi kedalam satu bekas.
Masukkan minyak masak dan kacau sehingga sebati. Dan bubble rice dia tak lemau, rangup sampai habis! Dan bila dia dah sejuk, coklat dah keras tu kita kena rendam bekas dia dalam air panas utk bagi coklat dia cair. Lisa blog foods | resepi bubble rice azlina ina ~ memang waktu ini sedang banyak dicari oleh masyarakat disekitar kita, mungkin salah satunya sobat. Huaaaa mmg gila lah monster's crazy crunchy ni, aku xtau nk describe mcm mana. Potong coklat kepada kepingan yang nipis (penting!). Bakar bubble rice dan badam keping selama 20 minit pada suhu 150°c atau sehingga rangup. Cup bubble rice (aznie bubuh 3 cup) • cup mini coco crunch (ni aznie tambah) • cadbury dairy milk *or more • cooking chocolate (aznie bubuh 100g) • corn oil/ cooking oil (aznie bubuh 100ml)
Untuk coklat pula, boleh dilebihkan jika mahu coklat menyalut bubble rice dengan banyak.
Setelah coklat benar2 cair masukkan coklat tadi ke dalam piping bag. Hentak sedikit bekas sebelum dimasukkan dalam peti ais. Bagi yang tak tahu, bubble rice begini boleh dibeli di kedai baking atau pasaraya seperti mydin. Bubble rice perlu dibakar terlebih dahulu supaya lebih rangup dan sedap. Kemudian masukan butter dan kacau. Bila coklat mengeras, boleh dikeluarkan dari acuan dans sedia unruk dinikmati. Setelah coklat tersebut cair, ketepikan dan tuangkan minyak ke dalam coklat. Cairkan coklat tadi dengan dicampur air panas menggunakan kaedah double boiler. Bubble rice coklat belemuih, tasek gelugor, pulau pinang, malaysia. Kalau beli, kadang rasa tak puas bila kuantitinya kejap saja habis. Potong coklat kepada kepingan yang nipis (penting!). Masukkan sedikit coklat dalam bekas. Resepi mudah french toast roll coklat strawberi, meleleh air liur tengok!
Gabungan rasa rangup bubble rice dan manis coklat yang banyak boleh buat orang tak berhenti makan choco jar! Hentak sedikit bekas sebelum dimasukkan dalam peti ais. Bila coklat dah sejuk barulah tuang ke dalam balang. Bagi yang tak tahu, bubble rice begini boleh dibeli di kedai baking atau pasaraya seperti mydin. Tabur bubble rice atau kekacang dan masukkan sedikit lagi coklat sehingga menutupi bubble rice atau kekacang.
Hentak sedikit bekas sebelum dimasukkan dalam peti ais. Jangan terus masukkan coklat dalam balang yang dah berisi bubble rice ye. Sebab kalau masukkan juga, itulah yang buatkan bubble rice tu jadi lemau! Tabur bubble rice atau kekacang dan masukkan sedikit lagi coklat sehingga menutupi bubble rice atau kekacang. Pastikan coklat telah suam, dibimbangi lemau apabila letak coklat semasa panas. Pastikan acuan tadi bersih dan kering. Setelah coklat benar2 cair masukkan coklat tadi ke dalam piping bag. Please choose your product pattern.
Setelah coklat benar2 cair masukkan coklat tadi ke dalam piping bag.
Cairkan coklat menggunakan kaedah double boil. Dan bila dia dah sejuk, coklat dah keras tu kita kena rendam bekas dia dalam air panas utk bagi coklat dia cair. Masukkan lebihan coklat 60gm kacau sehingga coklat bergaul sebati. Bubble rice boleh digantikan dengan bahan lain seperti nestum, cococrunch, cornflakes d. Dan bubble rice dia tak lemau, rangup sampai habis! Masukkan sedikit coklat ke dalam mould/cetak/acuan. Kalau korang pernah beli kat luar mungkin ada yang tak perlu rendam air panas dan korang boleh makan terus. Jangan terus masukkan coklat dalam balang yang dah berisi bubble rice ye. Dia mmg real manis coklat, terasa sgt coklat tu, coklat pulak banyak! Layerkan bubble rice dan coklat. Sebab kalau masukkan juga, itulah yang buatkan bubble rice tu jadi lemau! Setelah coklat tersebut cair, ketepikan dan tuangkan minyak ke dalam coklat. Main ingredients resepi aku guna ni bubble rice dgn coklat je.
Resepi mudah french toast roll coklat strawberi, meleleh air liur tengok! Bubble rice chocolate + 5: Cara membuat coklat rice bubble in jar. 0.25 kg 0.5 kg 1 kg. Langkah ini penting untuk elakkan bubble rice lemau dan bubble rice akan sentiasa rangup.
Double boil coklat sehingga cair dan masukkan minyak. Tuangkan coklat tadi ke atas bubble rice dan badam. Untuk coklat pula, boleh dilebihkan jika mahu coklat menyalut bubble rice dengan banyak. Tabur bubble rice atau kekacang dan masukkan sedikit lagi coklat sehingga menutupi bubble rice atau kekacang. (step ni ikut kreativiti masing2 guna acuan apa) Double boil coklat masakan sehingga cair sepenuhnya. Dalam mangkuk lain campurkan bubble rice dan almond nibs.tuangkan coklat cair ke dalam adunan bubble rice dan gaul hingga coklat bersalut sekata dengan bubble rice. Resepi bubble rice azlina ina.
Setelah coklat benar2 cair masukkan coklat tadi ke dalam piping bag.
0.25 kg 0.5 kg 1 kg. Sediakan acuan untuk coklat bar tersebut. Dan bubble rice dia tak lemau, rangup sampai habis! Masukkan minyak masak dan kacau sehingga sebati. Kalau korang pernah beli kat luar mungkin ada yang tak perlu rendam air panas dan korang boleh makan terus. (step ni ikut kreativiti masing2 guna acuan apa) Letak acuan ke dalam chiller seketika. Bila coklat dah sejuk barulah tuang ke dalam balang. Huaaaa mmg gila lah monster's crazy crunchy ni, aku xtau nk describe mcm mana. Panaskan minyak (dalam 2 minit dengan api kecil) dan campurkan minyak bersama coklat. Dan bila dia dah sejuk, coklat dah keras tu kita kena rendam bekas dia dalam air panas utk bagi coklat dia cair. Paipkan coklat yang telah dicairkan tadi ke dalam acuan lebih kurang 1/2 sahaja. Kemudian sejukan coklat kurang lebih selama 20 minit.